O nas
Witaj w Spiżarni Lokomotywy!
Pomysł otwarcia tego sklepu zrodził się z moich marzeń o zdrowym jedzeniu, jedzeniu które może mi towarzyszyć o każdej porze w pracy, w podróży a nawet podczas wizyt u znajomych.
Mój wymarzony
sklep nazwałam: Spiżarnia Lokomotywy, gdzie lokomotywą od 11 lat
jest moja Restauracja Lokomotywa, a sklep stał się jej spiżarnią
Gotowanie zawsze było moją pasją. Uwielbiałam tworzyć potrawy i dzielić się nowymi smakami z najbliższymi. Jednak dopiero gdy ponad 13 lat lat temu otworzyłam restaurację z kuchnią włoską w Poznaniu, poczułam się spełniona.
W ferworze pracy i zgiełku dużego miasta, poszukiwałam stref spokoju i zakochałam się w małej podpoznańskiej miejscowości Puszczykowo. To tutaj, w otoczeniu lasów Wielkopolskiego Parku Narodowego, w pobliżu rzeki Warta znalazłam moje miejsce - zabytkowy drewniany dworzec kolejowy. I tak dawny dworzec stał się moją Restauracją Lokomotywa, którą prowadzę od 2009 roku.
Gotując dla
Państwa przywiązuję ogromną wagę do jakości produktów. Chcę,
by dania, które tworzę, były PRAWDZIWE: skomponowane z dobrych,
ekologicznych, sezonowych i lokalnych produktów o niezwykłych
smakach. W poszanowaniu preferencji moich gości, stworzyłam
kartę, która proponuje szeroki wybór dań dla wielbicieli
najwyższej jakości mięs i ryb a także dla wegetarian, wegan i
alergików.
Moja restauracja
zachwycała smakoszy, jednak moje ciało źle reagowało na jedzenie.
Miałam skoki wagi z dnia na dzień, opuchlizny i permanentny brak
energii. Pomimo mojej ogromnej wiedzy kulinarnej, znalazłam się
wtedy w ślepej uliczce sama z sobą.
Wtedy
na mojej drodze pojawił się niezwykły terapeuta - pani Aneta
Budzyńska z Instytutu
Nowa Linia W kilka tygodni odmieniła moją rzeczywistość
prostymi i jasnymi regułami życia:
- mniej soli, miej cukru a więcej radości,
- mniej
węglowodanów, więcej protein a więc więcej energii
- smacznie, wesoło, beztrosko
Nareszcie odpoczęłam, bo wytyczyłam wymarzony cel, a drogę do tego celu doskonale znała pani Aneta. W czasie naszej współpracy pojawiła się, z moich względów zawodowych, konieczność jadania na szybko, jadania w podróży, jadania u znajomych. Tak powstały słoiczki Spiżarni Lokomotywa zamykające całą moją pasję zawodu i niezwykłe smaki.
Dziś wiem, że to, jak żyjemy i co jemy, otwiera nam nowy potencjał w marzeniach, uszczęśliwia nas i daje ogromną energię.
Kiedy zaczęłam przygotowywać dla siebie potrawy z pieczonych warzyw i owoców, bez dodatku soli i cukru, odkryłam zupełnie inny smak potraw, bardziej głęboki, prawdziwy, pełen naturalnych aromatów.
Pragnę byście się o tym również sami przekonali.
Największą radość sprawia mi fakt, że wszystkie te smaki zachowały zgodność z zasadami Instytutu Nowa Linia: jesz, piękniejesz i stajesz się zdrowszy.
Dzięki produktom Spiżarni Lokomotywy:
- zjesz zdrowo,
- poznasz nowe smaki,
- poprawisz kondycje
- i ominiesz wielogodzinne, niepotrzebne przebywanie w kuchni: kwintesencja smaku już jest w słoiczku
Zainspirowana
Instytutem
Nowa Linia i nową linią żywienia, każdego dnia czuję
się coraz lepiej i jestem przekonana, że mój aktualny nadmiar
energii spożytkuję tworząc nowe smaki, nowe produkty, dostrzegając
nowe możliwości.
Bądź zdrów
Julita
